Antal, Antónia
3 °C
9 °C

Felgyújtották Esztergom polgármesterének autóját és házát

2008.04.08. 07:52
Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere autójának riasztójára ébredt kedden hajnalban. Kiderült, hogy a járműre Molotov-koktélt dobtak. Közben felgyújtották épülőben lévő házát, a gyújtogató 8-10 benzines kannát hagyott hátra.

Benzinnel töltött palackkal felgyújtották Esztergom polgármesterének autóját, majd a város külterületén lévő, épülőfélben lévő házához kellett vonulni a tűzoltóknak, itt a tetőszerkezetet gyújtották fel, tájékoztatott kedden a Komárom-Esztergom megyei katasztrófavédelem ügyeletese, Várady-Cseppely Sándor főhadnagy.

Meggyes Tamás polgármester elmondta, kedden hajnali fél négykor a jelenlegi lakása előtt álló autó riasztójára ébredt fel. Látta, hogy az autó vezetőülése ég és tüzet egy vödör vízzel eloltotta.

A helyszínen 8-10 benzines kannát hagyott hátra a gyújtogató

A megérkező tűzoltóktól tudta meg, hogy Esztergom-Búbánatvölgyben ég egy családi ház, melyről később kiderült, hogy az övé. A ház tetőszerkezete leégett és megsemmisült az épület fából készült hátsó része is.

A helyszínen 8-10 benzines kannát hagyott hátra a gyújtogató, tette hozzá a polgármester, aki szerint tettes nem üzenni akart, hanem kárt okozni.

"Az elmúlt időszakban megnövekedett általános gazdasági problémákra és társadalmi elkeseredettségre vezethető vissza az a ma hajnali támadás, amelynek során a családi házamat és szolgálati autómat ismeretlen tettesek felgyújtották" - írta később Meggyes Tamás az MTI-hez eljuttatott közleményében. A fideszes politikus hozzátette: "a brutális tettet olyan támadásnak gondolom, amely kizárólag egy szűk, agresszív csoport érdekeit szolgálhatja".

A rendőrség hatékony fellépését sürgeti a Fidesz

A Fidesszel szemben az elmúlt hetekben elkövetett támadások és erőszakos cselekmények miatt a párt kedden közleményben szólította fel a rendőrséget, tegyen hatékony lépéseket a közélet szereplőit ért támadások, fenyegetések indítékainak és elkövetőinek felderítéséért. A Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője által jegyzett kommüniké tarthatatlannak nevezi, hogy a politikai indítékból elkövetett támadások és bűncselekmények elkövetőit a rendőrség mind a mai napig nem derítette fel.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!