Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felgyújtották Esztergom polgármesterének autóját és házát

2008.04.08. 07:52
Meggyes Tamás, Esztergom polgármestere autójának riasztójára ébredt kedden hajnalban. Kiderült, hogy a járműre Molotov-koktélt dobtak. Közben felgyújtották épülőben lévő házát, a gyújtogató 8-10 benzines kannát hagyott hátra.

Benzinnel töltött palackkal felgyújtották Esztergom polgármesterének autóját, majd a város külterületén lévő, épülőfélben lévő házához kellett vonulni a tűzoltóknak, itt a tetőszerkezetet gyújtották fel, tájékoztatott kedden a Komárom-Esztergom megyei katasztrófavédelem ügyeletese, Várady-Cseppely Sándor főhadnagy.

Meggyes Tamás polgármester elmondta, kedden hajnali fél négykor a jelenlegi lakása előtt álló autó riasztójára ébredt fel. Látta, hogy az autó vezetőülése ég és tüzet egy vödör vízzel eloltotta.

A helyszínen 8-10 benzines kannát hagyott hátra a gyújtogató

A megérkező tűzoltóktól tudta meg, hogy Esztergom-Búbánatvölgyben ég egy családi ház, melyről később kiderült, hogy az övé. A ház tetőszerkezete leégett és megsemmisült az épület fából készült hátsó része is.

A helyszínen 8-10 benzines kannát hagyott hátra a gyújtogató, tette hozzá a polgármester, aki szerint tettes nem üzenni akart, hanem kárt okozni.

"Az elmúlt időszakban megnövekedett általános gazdasági problémákra és társadalmi elkeseredettségre vezethető vissza az a ma hajnali támadás, amelynek során a családi házamat és szolgálati autómat ismeretlen tettesek felgyújtották" - írta később Meggyes Tamás az MTI-hez eljuttatott közleményében. A fideszes politikus hozzátette: "a brutális tettet olyan támadásnak gondolom, amely kizárólag egy szűk, agresszív csoport érdekeit szolgálhatja".

A rendőrség hatékony fellépését sürgeti a Fidesz

A Fidesszel szemben az elmúlt hetekben elkövetett támadások és erőszakos cselekmények miatt a párt kedden közleményben szólította fel a rendőrséget, tegyen hatékony lépéseket a közélet szereplőit ért támadások, fenyegetések indítékainak és elkövetőinek felderítéséért. A Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője által jegyzett kommüniké tarthatatlannak nevezi, hogy a politikai indítékból elkövetett támadások és bűncselekmények elkövetőit a rendőrség mind a mai napig nem derítette fel.