Százezer forintot kap mindenki az oktatási tárcánál

2008.11.18. 14:46
Fejenként 100 ezer forintot osztanak ki ötszáz embernek az Oktatási és Kulturális Minisztériumban - értesült az Index. A tárca szerint ez az idei megtakarításokból származó szociális juttatás a tárca dolgozóinak.

Az Oktatási és Kulturális Minisztériumban ötszáz dolgozó kap fejenként 100 ezer forintos juttatást. Ez az összeg 40 ezer forint értékű adómentes üdülési, kulturális vagy ajándékutalvánnyal növelhető.

Már több éves gyakorlat az Oktatási és Kulturális Minisztériumnál, illetve jogelődjeinél, hogy az igazgatási költségvetés évközi megtakarításait a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény szerint szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásokra használhatják fel, közölte az Index kérdésére a tárca.

Ebben az évben ez 80 millió forintot tett ki, amelyből 500 ember kaphat 100 ezer forintos adóköteles szociális juttatást és 40 ezer forintnyi utalványt. További 10 millió forintot segélyként folyósítanak, amelyet például a gyesen lévők kapnak meg. A minisztérium közlése szerint a 80 millió forint a tárca éves személyi juttatásainak 2 százalékát teszi ki.