Orbán: 2-1 a 70-ik percben

2006.04.10. 08:16
A Fidesz elnöke még a ma tárgyalásokat kezdeményez az MDF-fel a visszalépésekről. Mint fogalmazott, sokkal fontosabb az, hogy lesz-e kormányváltás, mint hogy ki lesz a miniszterelnök.

"Délelőtt elnökségi ülést tartunk, utána már többet tudunk majd, de azt már most látni, hogy nagyon sok dolgunk lesz az elkövetkező két hétben - mondta Orbán Viktor hétfőn az MTV Nap-kelte című műsorában.


Képek vasárnap estéről

A pártelnök egy sporthasonlattal élve azt mondta, a 70. percben vagyunk, ahol az ellenfél csapata 2-1-re vezet. "Ha ezt a tendenciát hozzuk, amit az utolsó két hétben, akkor fordíthatunk" - fogalmazott.

Azt mondta, innentől át lehet térni a "bal-jobb számításra", ahol az MDF-et, a Fideszt és a MIÉP-et együtt kell számítani. "A legfontosabb feladat, hogy a fennmaradó 108 mandátumból 75-öt kell behúzzunk. Ez négy éve sikerült, igaz több mandátumból" - mondta. Szerinte most mégis könnyebb lesz megszerezni a 75 mandátumot, mint akkor.

"Jó lenne tudni, hogy Dávid Ibolya mit lép; mi már ma szeretnénk tárgyalni a visszalépésekről" - mondta a pártelnök, hozzátéve, itt már nem egyszerű személyi kérdésekről van szó, nem arról, hogy ki lesz a miniszterelnök, hanem egy sokkal fontosabb dologról, arról, hogy lesz-e kormányváltás vagy sem.

Dávid Ibolya jobbközép centrumpártra vonatkozó elképzeléseit nem kommentálta. Mint mondta, ő nem spekulálna most ezen, mert 2010 messze van és most az ország sorsa a tét.