Medgyessy és az MSZP között nincs egyetértés

2003.02.18. 06:42
Mádl Ferenc köztársasági elnök és Medgyessy Péter miniszterelnök között kompromisszum kezd kialakulni arról, hogy a Magyar Rádiót 1996 és 2000 között irányító Hajdu István legyen az ORTT új elnöke. A Magyar Szocialista Párt elnöksége ugyanakkor nem ért egyet a jelöléssel - írja a Népszabadság.
Elnökségi ülést tartott hétfőn a Magyar Szocialista Párt, ahol kiderült: az MSZP vezetői nem értenek egyet Medgyessy Péter miniszterelnökkel abban, hogy ki vezesse az Országos Rádió és Televízió Testületet (ORTT).

A tisztségre a kormányfő és a köztársasági elnök közösen jelölhet. Kettejük tárgyalásain kompromisszum kezd kialakulni arról, hogy a Magyar Rádiót 1996 és 2000 között irányító Hajdu István legyen az ORTT új elnöke. A szocialista párt vezetőinek - a Népszabadság szerint - azért nem felelne meg ez a megoldás, mert Hajdu elnöksége idején váltak rendszeressé a szerdai Orbán-interjúk, és vált érinthetetlenné a Vasárnapi Újság.

Miután Mádl Ferenc köztársasági elnök kétszer visszautasította Ladvánszky György jelölését, az MSZP most Kovács Györgyöt, az ORTT Irodájának főigazgatóját vagy Czeglédy László ügyvédet, a Duna TV egyik alapítóját látná szívesen a médiahatóság élén.