Nem kötelező a kísérőzenekar a tánciskolákban

2007.12.12. 21:54
Hatályon kívül helyezte a kormány a sertésszalonna értékét csökkentő véraláfutások megelőzéséről szóló szabályozást, nem tiltja továbbá jogszabály a szentbeszédek kocsmai rádióhíradó-berendezéseken való felvételét sem. Több ezer elavult rendeletet és jogszabályt tekintett át a kabinet, a munkát januárban folytatják.

Több ezer elavult, a rendszerváltás előtt született jogszabály, kormány- és miniszteri rendelet hatályon kívül helyezéséről döntött szerdai ülésén a kormány, jelentette be Daróczi Dávid a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.

Egy 1930-as miniszteri rendelet szerint például a tánciskolákban legfeljebb 3 tagú lehet a kísérőzenekar, és aki megszegi ezt, az 15 napos elzárással büntethető.

A hatályon kívül helyezett jogszabályok között található olyan is, amely a szentbeszédek kocsmai rádióhíradó-berendezéseken való felvételének tilalmáról szól, vagy éppen a világkörüli útra induló magyarok utazási lehetőségeinek szabályozásáról. A kabinet úgy döntött, hogy hivatalosan is száműzi a magyar jogrendszerből az elcsigázott lovak húsának más állatok etetésére való felhasználásáról szóló rendeletet és a sertésszalonna értékét csökkentő véraláfutások megelőzéséről szóló szabályozást is.

A kabinet az 1989 előtt született kormány- és miniszteri rendeleteket tekintette át és ezek közül helyezte hatályon kívül azokat, amelyek vagy tartalami szempontból váltak már értelmezhetetlenné, vagy pedig egyszerűen kirüesedtek és érvényüket veszítették. A munka a mostani döntéssel még mindig nem ért véget. A jövő év elején az 1989 után született, már kiüresedett kormány- és miniszteri rendeletek kiiktatását tűzi napirendjére a kormány.