A Vitray-helyzet feszült rendezése az MTV-ben

2004.10.29. 11:38
Vitray Tamás távozott elsőként az MTV sportfőszerkesztői váltásáról tartott sajtótájékoztató után, bár korábban az is bizonytalan volt, hogy megjelenik-e egyáltalán az utódját, Schulek Csabát bemutató eseményen. Az Index információi szerint az MTV tizenkét örökös tagja közé választott sportriportertől végkielégítés nélkül vált meg a köztévé elnöke.
"Ha egy főszerkesztő feláll székéből, akkor mindenki saját indulatai vagy utasításai szerint fog beszámolni az eseményről, örül neki, vagy sajnálja az öreg pasast" - kommentálta saját leváltását az MTV sportszerkesztőségének éléről Vitray Tamás a személycseréről tartott pénteki sajtótájékoztatón.

Főtanácsot fog adni

Bár a volt sportfőszerkesztő megemlítette, hogy megbízatását az olimpiai játékok közvetítésének levezényléséig kívánta ellátni, az eseményen kiderült, bizonytalan volt, hogy részt vesz-e a sajtótájékoztatón, ahol Rudi Zoltán, az MTV elnöke mutatja be a Telesport új vezetőjét, a Duna tv-től átigazolt Schulek Csabát, aki november 2-től veszi át a sportműsorok irányítását. A tévéelnök elmondta, hogy az MTV tizenkét örökös tagja közé választott Vitray a váltás után elnöki főtanácsadó lesz, és novembertől az elnöki kabinet tagjaként is segíti majd a közszolgálati televízió munkáját. Vitray rövid beszédében azt mondta, hogy "nem tudja, milyen főtanácsokat fog adni, mint főtanácsadó", az utódjáról pedig megjegyezte, hogy felületesen ismeri csak Schuleket, de úgy gondolja, "Rudi Zoltán jól választott".

Megdobbant a szíve

Az eseményen Gyulai István, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség főtitkára elmondta, hogy amikor Rudi a héten meghívta az új főszerkesztőt támogatandó a sajtótájékoztatóra, a fő kérdés számára "a Vitray-helyzet megfelelő rendezése" volt. Gyulai szerint a tévéelnök ígéretet tett, hogy Vitray megfelelő teret kap a későbbiekben is. A terveiről beszélő Schulek Csaba is azzal kezdte, hogy "megdobbant a szíve, amikor meglátta, hogy eljött, mert nem volt biztos". Az Index információi szerint a nettó kétszázezer forinttal járó örökös tagság mellett Vitray nem részesül végkielégítésben, de az elnöki tanácsadói megbízatásért kap "egy szerény díjazást". Az esemény után Vitray Tamás távozott elsőként.