Vince, Artúr
-7 °C
1 °C

Vitray távozik a Telesport éléről

2004.10.28. 08:41
Vitray Tamás távozik a Telesport éléről, és a Magyar hírlap értesülései szerint a jövőben elnöki főtanácsadóként segít a Magyar Televízióban. Utódja már péntektől Schulek Csaba, a Duna Tv sportszerkesztőségének vezetője lesz. Ideiglenesen 40 műsor kerülhet le a Magyar Televízió képernyőjéről, több produkció már hétfőn.
Távozik a Magyar Televízió sportszerkesztőségének éléről Vitray Tamás. A Magyar Hírlap úgy tudja, hogy pénteken hivatalosan is bejelentik, az MTV örökös tagja a jövőben Rudi Zoltán főtanácsadójaként segíti majd a köztévét. Ez utóbbi információt megkeresésünkre nem erősítették meg az MTV-nél.

Az új főszerkesztő a Duna Tv eddigi osztályvezetője, Schulek Csaba lesz. A fiatal sportriporter a napilap értesülései szerint politikai alkuk révén került képbe, Rudi Zoltán ugyanis többek között az MDF-es kurátorok szavazatával lett elnök. Ajánlatot kapott Vitray posztjára Komlósi Gábor, a mostani főszerkesztő-helyettes is, de ő a napilap információi szerint visszautasította a lehetőséget.

Schulek, aki a Magyar Hírlap értesülései szerint mostani munkahelyén már be is jelentette távozását, péntekig nem nyilatkozik az ügyben.

Sok műsor megszűnik

A napilap úgy tudja, hogy hétfőtől ideiglenesen 40 produkció tűnhet el a Magyar Televízió képernyőjéről. Egy részüket már hétfőn leveszik a műsorról. Rudi Zoltán a Magyar Hírlapnak ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, hogy a műsorokat azért szüneteltetik ideiglenesen, hogy a nullszaldós évet zárhasson a köztévé. Év elején 132 saját gyártású műsora volt az MTV-nek, ami az elnök szerint a nézettség, és az MTV anyagi helyzete miatt is indokolatlan. Ezen produkciók egy részét már korábban megszüntették.