Kerekasztal tanácskozás a kicsapott meleg diák ügyében

MTI
2004.02.17. 19:12
Az esélyegyenlőségi és az oktatási miniszter kedden kerekasztal-megbeszélést folytatott az egyházak, az állami szervezetek és egy civil jogvédő egyesület képviselőivel a Károli Gáspár Református Egyetemről nemrégiben eltanácsolt, homoszexualitását nyíltan vállaló hallgató ügyéről - tájékoztatta az Esélyegyenlőségi Kormányhivatal az MTI-t.

"A református egyetemről eltanácsolt meleg diák ügye mentén felmerült társadalmi kérdésekről a közelmúltban kezdeményezett széles körben párbeszédet a két tárcavezető" - írta a hivatal sajtófőnöke a közleményben.

Oravecz Éva tájékoztatása szerint Lévai Katalin és Magyar Bálint a felmerült jogi, etikai, vallási és társadalmi kérdéseket vitatták meg a résztvevőkkel. A megbeszélésen jelen lévő egyházak képviselői kifejtették hitelvi állásfoglalásukat, és azt, hogy ők "nem feltétlenül a bírósági eljárást tartották járható útnak a történtekkel kapcsolatban" - közölte a sajtófőnök.

Ismertetése szerint a tárgyalás nyílt légkörben zajlott, és az "a résztvevők reményei szerint - a vallásszabadság sérelme nélkül- vitaalapként szolgált a magyarországi melegek jogairól kezdeményezett össztársadalmi párbeszédhez".