Újabb 60 autót foglalt le a VPOP

2008.01.29. 20:30
Újabb 60 gépjárművet foglalt le kedden, egy Kiskunfélegyháza melletti telephelyen a VPOP akciócsoportja a másfél milliárdos áfacsalásként ismertté vált ügyben, aminek már hat gyanúsítottja van.

Az elkövetők a gépjárművek után lerótták a regisztrációs adót, azonban az értékesítést terhelő áfát nem fizették be az államháztartásnak, és be sem vallották azt, közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága (VPOP).

Január 23-án, szervezett akció keretében, a nyomozószolgálat elfogta a bűnözői csoport négy tagját, és biztosítási intézkedésként lefoglaltak 63 autót mintegy 200 millió forint értékben.

A most talált 60 gépjármű felértékelése folyamatban van, de az már most látható, hogy a korábbi lefoglalásnál lényegesen nagyobb értéket képviselnek.

A nyomozás szerint a bűnözői csoport tevékenysége 2006-ig vezethető vissza. Az áfacsalással gyanúsítottak egyike, Görög Tibor ellen még január 23-án elfogatóparancsot adott ki a VPOP, ő jelenleg is ismeretlen helyen tartózkodik.

Fotók: MTI/Ujvári Sándor

A keddi akcióban látótérbe került az áfacsalás-sorozat hatodik gyanúsítottja, aki még a hatóság megérkezése előtt elszökött a telephelyről, de később elfogták és őrizetbe vették.

A további négy gyanúsított közül egy előzetes letartóztatásban van, hárman szabadlábon védekeznek.