Meglőttek egy embert a Körúton

2007.04.13. 14:47
A lövés egy Combino villamoson dördült el, az áldozatot kórházba szállították, az elkövetőt üldözik. A villamosforgalom zavartalan.

Meglőttek egy embert pénteken délután fél egykor a Körúton az egyik Combino villamoson, tájékoztatta a BKV az Indexet.

A 24 éves áldozat nem halt meg, csupán könnyebb fejsérüléseket szenvedett, derült ki kórházba szállítása után. Az eddigi információk szerint egy szóváltást követően a Király utcai megállónál egy férfi leszállt a villamosról és a nyitott ajtón keresztül arcba lőtt egy másikat egy flóbert pisztollyal, majd elmenekült.

Az RTL Klub Híradója szemtanúkra hivatkozva azt közölte, hogy egy idősebb és egy fiatalabb férfi keveredett vitába egymással, amiért a fiatalabb férfi rugdosta a villamost. Az idősebb amikor végül leszállt a villamosról, visszafordult és kétszer rálőtt vandálnak nevezett utastársára.

A mentők az Oktogonról vitték be a az Országos Baleseti Intézetbe a férfit. A Baleseti Intézet betegfelvételén betegjogokra hivatkozva egyelőre nem adtak bővebb felvilágosítást a férfi sérüléseiről.

A BRFK sajtószóvivője az Indexnek úgy nyilatkozott, mostanára már több tanú áll a rendőrség rendelkezésére. A tőlük hallottakból szeretnének összeállítani egy pontos személyleírást.

A Moszkva tér irányába közlekedő villamos mindössze 13 percet állt, utána kocsiszínbe ment a helyszínelés miatt. A villamosban kár nem keletkezett. A Nagykörúton zavartalan a villamosközlekedés.