Ezer munkást csapott be egy német cég

2007.04.29. 19:42
Csalás bűntettének gyanúja miatt indított nyomozást a hatvani rendőrség, miután egy német cég - az RTL Klub híradója szerint - ezer munkást csapott be. Az embereknek azt ígérték, 100 euróért cserébe havi félmilliós álláshoz juttatják őket egy húsüzemben.

Ezer embert csapott be egy német cég, állítják azok a magyar munkások, akik egy ausztriai húsüzembe jelentkeztek az év elején. A munkásoknak fizetniük kellett a cégnek az állásért, amit végül nem kaptak meg, hangzott el az RTL Klub vasárnap esti híradójában.

A német cég 100 eurót (kb. 25 ezer forintot) szedett be a munkára jelentkezőktől kaucióként.

Az embereknek februári munkakezdést és havi 2 ezer euró, azaz hozzávetőleg félmillió forintos havi fizetést ígért, ám ebből semmi nem valósult meg a kereskedelmi csatorna szerint.

Sokan a külföldi lehetőség miatt a magyarországi munkahelyükön is felmondtak. A Heves megyei Petőfibányán irodát bérlő német cég vezetői eltűntek.

A magyar alkalmazottak sem kaptak pénzt a cégtől

Az RTL Klub megkereste a német cég két alkalmazottját is, akik Petőfibányán laknak. Nyilatkozni nem akartak, de egyikük annyit mondott, hogy nem tehet semmiről, és ő sem kapta meg fizetését a cégtől.

A híradó úgy tudja, hogy a rendőrség a munkások feljelentése miatt már tartott a cég irodájában házkutatást.

Az ügyben a hatvani rendőrkapitányság indított eljárást, kisebb értékre elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt, közölte a televízióval a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Oravecz Éva.