Tarolt egy troli Újlipótvárosban

2004.08.13. 20:28
Tizenhatan, ketten súlyosabban megsérültek péntek délután a XIII. kerületben, miután - egy ütközést elkerülendő - a 79-es trolibusz egy nyomtatványboltba rohant.
Falnak rohant, s beszaladt egy nyomtatványboltba péntek délután egy trolibusz Budapesten, a XIII. kerületben, a Hollán Ernő és a Katona József utca sarkán; két gyermek és tizennégy felnőtt megsérült, ketten közülük súlyosabban. A troli egy személyautót maga alá gyűrt, további három gépkocsi megrongálódott.

A rendőrségi helyszínelés még tart, ezért a rendőrök konkrétumokat nem tudtak elárulni, de vélhetően a Katona József utcán a kereszteződésbe érő fehér Opel nem adta meg az elsőbbséget, mire a közeledő troli vezetője - hogy elkerülje az ütközést - félrerántotta a kormányt, és egy nyomtatványbolt kirakatába rohant.

Tizenhat személy, négy gépkocsi sérült meg

Tekintse meg képeinket!
A balesetben összesen tizenhatan sérültek meg, köztük két gyerek; ők mindannyian a trolin utaztak, a járókelők és a gépjármű utasai közül senki nem sérült meg. Öt sérültet a helyszínen láttak el, tizenegyet kellett kórházba szállítani, többségük a MÁV-kórházba került - nagy részük nyolc napon belül gyógyuló sérülésekkel, tájékoztatta az Indexet Bartha László rendőrszázados, a BRFK szóvivője.

A karambolban két autó szenvedett totálkárt, a fehér Opelnek az orra tört össze, míg egy parkoló szlovák rendszámú Fiat Puntót teljesen maga alá és egy villanyoszlopra gyűrt a 79-es vonalon közlekedő csuklós trolibusz. További három parkoló autóban kisebb kár keletkezett.

A trolibusz sofőrje ura maradt a helyzetnek

A baleset után az utasok rendben elhagyták a járművet, pánik nem tört ki. Ez elsősorban a trolibusz vezetőjének volt köszönhető, akinek kabinja ugyan teljesen összetört, mégis kisebb sérülésekkel megúszta az ütközést, és ura maradt a helyzetnek, leszállította az utasokat a troliról.

A troliforgalom este fél nyolcra helyreállt az érintett vonalon - tájékoztatta az Indexet a BKV fődiszpécsere.