Mindene odaveszett az ötgyerekes családnak

2007.11.20. 18:44
Mindene odaveszett egy ötgyerekes családnak, amikor leégett a házuk hétfőn a Békés megyei Kötegyánban. A házaspárnak annyi ideje volt csak, hogy kimentsék a kicsiket a lángok közül, mielőtt felrobbant a konyhai gázpalack, a ház teteje pedig beszakadt.

A lángok hétfőre virradóra csaptak fel a Békés megyei családi házban. A tüzet az éppen felébredő édesanya vette észre. A házaspárnak csak annyi ideje volt, hogy gyermekeiket kimenekítsék az udvarra, mielőtt a gázpalack felrobbant volna.

A családi házat öt éve építették, az idén karácsonyra szerették volna felújítani. Az épület a tűzben életveszélyessé vált, le kell bontani. A Kötegyáni család az öt gyerekkel a nagyszülőknél húzta meg magát. A gyerekek és a szülők ismerősöktől kaptak egy váltás ruhát. A tűzben mindenük odaveszett.

"Semmink nem maradt öt kicsi gyerekkel vagyunk újra kell kezdenem az egész életemet az egész életem ebbe a házba volt az egész spórolt pénzünk, mindenünk az égvilágon" - panaszkodott a Független Hírügynökségnek Lészegné Lakatos Ibolya.

A gyerekek egyelőre iskolába sem járnak, nincs miben és a tanszereik is odavesztek. A házat ráadásul hitelből építették, így még 17 évig havi 20 ezer forintot kell fizetnie az alkalmi munkákból élő családnak.

Arról, hogy a tüzet mi okozta, egyelőre nincs információ.