Halála után két nappal egészséges gyereke született

2009.01.13. 08:54
A várandós Jayne Solimant az orvosok agyhalottnak nyilvánították, majd gépekkel életben tartották a szívét, hogy világra hozhassa lányát, Aya Jayne-t. A császármetszés sikeres volt, a kislány a halál beálltát követően két nappal született, egy kiló, huszonöt dekás súllyal.

A 41 éves nő 25 hetes terhes volt, amikor otthonában fejfájásra panaszkodott, majd a hálószobában összeesett. Bracknelli otthonából azonnal az oxfordi John Radcliffe kórházba szállították, ahol néhány órával később, január hetedikén este nyolckor meghalt. A nő agyvérzését egy agresszív daganat okozta, amely nyomta az egyik főbb agyi eret.

Boldog volt

Jayne Soliman férje, Mahmoud Soliman nem tudott nyilatkozni, így a Telegraph a család barátját, David Phillipst kérdezte az elhunytról.

Aya Jayne

"Jayne-nel az anyaság volt a legjobb dolog a világon, ami történhetett. Boldog volt, mindennél jobban vágyott az anyaságra. Azért élt, hogy kislánya legyen, ez volt az egyetlen dolog, amit igazán el szeretett volna érni az életben. Az orvosok a vállára fektették a kislányt, amikor megszületett, így lehetett egy közös pillanata vele. Ez lett volna élete legcsodálatosabb napja. A halála napján együtt voltunk a műkorcsolyapályán, és teljesen jól volt, semmi jele nem volt a rosszullétnek. Boldog volt, hogy terhes, ez volt az álma" - fogalmazott.

Korcsolyabajnok

Az elhunyt anya 1989-ben brit műkorcsolyázó-bajnok és világbajnoki hetedik helyezett, majd hosszú évekig nemzetközi gálák fellépője volt, mielőtt felhagyott a profi műkorcsolyával. Dubajban is tanított korcsolyát, ott ismerte meg a férjét, akivel együtt tért vissza Angliába. Haláláig a bracknelli korcsolya sportklubban dolgozott.

Az újszülött Aya Jayne-t jelenleg intenzív osztályon tartják a readingi Royal Berkshire kórházban. "Nagyon kicsi. A szeme akkora, mint egy citrom magja, a keze maximum akkora, mint a jeggyűrűm, de jól van" - mondta David Phillips.