Részeg buszsofőrt kaptak el a rendőrök

2007.09.27. 17:18
Ittas vezetésen kaptak egy buszsofőrt a Veszprém megyei rendőrök. Az illuminált buszvezetőt leszállították, jogosítványát bevonták, az utasok pedig türelmesen várakoztak, amíg befutott egy józanéltű kolléga.

A termékbemutató utasait szállító különbusz épp Tapolca és Veszprém között kocogott, amikor Pula közelében rendőrjárőr tartóztatta fel, mivel lejárt a rendszámtáblán a műszaki érvényességet jelölő címke. (Utóbb kiderült, hogy a papírok rendben vannak, csak a számítógépes rendszerbe nem vitték be az új műszaki vizsgát.)

Az igazoltató rendőrök viszont - mondta a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője - alkoholszagot éreztek a sofőr leheletén, ezért megszondáztatták. Amikor az alkoholszintmérő-műszer elszíneződött, a buszvezető is beismerte, hogy előző este a pohár fenekére nézett.

A rend őrei azonnal kiparancsolták a kormány mögül a sofőrt, így székesfehérvári utasoknak - körülbelül harminc embernek - meg kellett várnia, hogy megérkezzen a váltósofőr. Mámoros kollégájánál egyébként enyhe fokú ittasságot mutatott ki a szonda, ezért szabálysértés miatt kell felelnie, s büntetésképpen vélhetően egy időre bevonják jogosítványát is.