Taxival utazott Londonból Athénba a 89 éves hölgy

2007.05.25. 13:46
Nem szereti a repülőterek hangulatát az angliai Colchesterben élő, 89 éves Kathleen Searles, ezért úgy döntött, hogy taxival utazik Görögországba, és ha már útba esik, körülnéz Magyarországon is. A taxis kétezer fontot számlázott az európai kocsikázásért.

Az idős hölgy a pénteki The Times beszámolója szerint egész életében vágyott arra, hogy felkeresse Arisztotelésznek, Nagy Sándor okítójának híres iskoláját.

Mivel azonban a repüléssel járó felfordulásra nem vágyott, és emlékezett rá, hogy milyen kényelmesen utazott egy helyi taxis minibuszával, amikor az újjáépített londoni Globe színházat látogatta meg, úgy döntött, hogy ugyanígy kel át egész Európán.

A taxis, Julian Delefortrie azonnal elfogadta a megbízatást, és Mrs. Searles - közelben lakó barátnőjével együtt - fejedelmi kényelemben vágott neki a körutazásnak. Kényelmes tempóban, három nap elteltével érkeztek meg a vágyott helyszínre, ahol a hölgyek mindössze négy órát töltöttek, és indultak is haza.

Hirtelen ötlettől vezérelve azonban úgy döntöttek, hogy meg akarják nézni Budapestet is, így a turné Magyarország felé indult vissza. Megálltak még Ausztriában és Németországban is, így a hazaút hat napig tartott.

A taxis kétezer fontot számlázott a látványos körutazásért, de becslése szerint - amint a brit lapnak elmondta - szállással és koszttal együtt a kirándulás belekerülhetett ötezer fontba (1,8 millió forintba) is.

A megtett úthoz képest azonban ez sem volt nagy ár, mivel a körutazás hatezer kilométeres volt, vagyis kilométerenként kevesebb mint egy fontból kijött.

A két barátnő elragadtatással nyilatkozott az élményről, és közölték, hogy bármikor készek lennének ismét hasonló kalandba belevágni.