ATM-ekből lopkodott a pénzfeltöltő

2008.11.19. 19:04
Hét éven keresztül rendszeresen ATM-eket fosztott ki egy biztonsági cég munkatársa, akinek az volt a feladata, hogy pénzzel töltse fel az automatákat. Összesen 42 millió forintot lopott, mindet felélte.

Több mint 42 millió forintot lopott ki pénzautomatákból egy biztonsági cég munkatársa Miskolcon. A férfinak az ATM-ek feltöltése volt a feladata, alkalmanként azonban ezekből kivett magának különböző összegeket. Mindig tudta, mikor és melyik automatát ellenőrzik, így előtte ezeket egy másik ATM-ből feltöltötte pénzzel. A legutóbbi ellenőrzésnél erre már nem volt ideje.

A tolvajt akkor kezdték el keresni, amikor kiderült, hogy az egyik automatából 6 millió forint hiányzik. Kiderült, hogy a biztonsági cég alkalmazottja fosztogatja az automatákat. A férfit őrizetbe vették.

A feltöltő hét éve rendszeresen fosztogatja az ATM-eket. Az ellenőrzéseket kijátszva ide-oda áthelyezte a pénzeket az automaták között, összesen 42 millió forintot szerzett így az elmúlt években, mondta Pásztor Albert, Miskolc rendőrkapitánya.

A férfi életkörülményein egyébként a 42 millió forintot nem lehetett meglátni, szerény körülmények között élt. Állítása szerint az összeget teljes egészében felélte.