Meghalt az elgázolt pécsi kisbaba is

2008.05.22. 09:41
Meghalt az a húszhónapos kisgyerek is, akit a nagymamájával együtt gázoltak el még szerdán Pécsett. A gyerek csütörtökön éjjel halt meg a pécsi gyermekklinikán - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A húszhónapos gyereket szerdán nagymamájával együtt gázolták el szerdán Pécsett.

A 67 éves asszony a zebrán tolta át a gyereket babakocsiban, amikor az autós beléjük hajtott. A babakocsi 80 métert gurult, egy másik autónak csapódva állt meg. A nagymama csütörtök reggelre a kórházban belehalt sérüléseibe. A gyerek csütörtök éjjel hunyt el.

A balesetet okozó 32 éves sofőr az első meghallgatáson nem érezte magát bűnösnek. A rendőrség halálos közúti baleset okozása miatt indított ellen eljárást, szabadlábon védekezhet.

A baleset egy forgalmas útszakaszon történ a kertvárosban. Az idős nő a gyerekkel már majdnem a zebra felénél tartott, amikor elgázolták őket.

Tavaly 35 gyalogos gázoltak el zebrán Pécsett. Ketten meghaltak, 13-an súlyos sérüléseket szenvedtek. Idén május közepéig 8 gyalogost ütöttek el, közülük öten súlyosan megsérültek.