Interneten adta el gyermekét egy belga pár

2008.11.25. 12:45
Második gyermekük születése előtt nem sokkal egy belga pár úgy döntött, mégsem akarnak újabb gyereket, ezért interneten értékesítették a még meg nem született csecsemőt. Az anya ezután már az örökbefogadó nő nevén jelentkezett be a kórházba. Öt év börtönre is ítélhetik.

Alig pár órával megszületése után már el is adta gyermekét egy belga házaspár. A 24 éves férfi és 22 éves élettársa egy holland házaspárnak adta el az újszülöttet. A genti ügyészség a hétvégén indított nyomozást a belga pár ellen, miután kitűnt, hogy az asszony júliusban "más nevében szült" - ami akár ötévi börtönnel is büntethető. A párnak már volt egy gyermeke, és amikor az asszony új terhessége már előrehaladott stádiumban volt, úgy döntöttek, hogy nem tartják meg a másodikat. Az abortusz már nem volt lehetséges, ezért a világhálón kapcsolatba léptek a holland párral, amely örökbe fogadható csecsemőt keresett.

Az anya ezután az örökbefogadó nevén jelentkezett be júliusban a Jan Palfjin kórházba, megszülte a kicsit, majd a kórház parkolójában átadta azt a "vevőnek" - ugyanis, mint az ügyészség megerősítette, a holland pár meg nem határozott összegű pénzt adott a szülőknek. A hollandok - egy 26 éves férfi és vele egykorú felesége - a genti polgármesteri hivatalban ezután bejelentették, hogy gyermekük született.

A genti ügyészség szerint az újszülött körülményei "megfelelőek" Hollandiában és a gyermek pillanatnyilag az új családban maradhat. A belga szülők szabadlábon védekezhetnek.

Hasonló eset korábban is történt Belgiumban. Egy dajkaanya adta el interneten azt a csecsemőt, akinek kihordására szerződést kötött a biológiai apával és annak élettársával - mert az interneten egy pár több pénzt ajánlott számára a bébiért, mint a váratlan szerződésszegés ellen hiába tiltakozó biológiai apa. A sajtóban D-bébi névre keresztelt gyermek ma már négyéves.