Nyolcadikos fiú erőszakolt meg egy 76 éves asszonyt

2008.10.07. 11:58
A dévaványai iskolából, egy tanóráról vitték el a rendőrök azt a nyolcadikos fiút, akit két idős ember kirablásával és egy 76 éves asszony megerőszakolásával gyanúsítanak, közölte a Békés Megyei Online.

A 15 éves, nyolcadikos fiú volt annak a bandának a vezére, amely szeptemberben több betörést és rablást is elkövetett Dévaványán, közölte Oltyán Sándor alezredes, szarvasi rendőrkapitány. A fiú társa 47 éves nagybátyja és egy 24 éves ismerőse volt.

A Békés Megyei Online tudósítása szerint a kapitányság külön nyomozócsoportot hozott létre a tettesek kézre kerítésére. A felderítésben sokat segített, hogy a kétszer is kirabolt 80 éves sértett riasztót szereltetett be, mely a szomszédnál jelzett a második rablásnál.

A helyszínre érkező helyi rendőrök és egy polgárőr a 47 éves elkövetőt elfogták — a tettes a sértett kamrájában rejtőzött el —, a 15 éves fiú viszont elmenekült, és ekkor még nem is tudták, kiről van szó.

Ennek kiderítéséhez kellett a 24 éves elkövető elfogása, aki részletes beismerő vallomást tett.Mint kiderült, az első rablást a 15 éves fiú egyedül követte el. Egy 76 éves asszonyhoz rontott be, bántalmazta és pénzt követelt tőle.

Az asszony próbált ellenállni, dulakodtak, de a néni egy ütéstől hanyatt esett. A támadó az idős asszonyt levetkőztette, az ágyra fektette és megerőszakolta, majd 14 ezer forinttal elmenekült. 

A második rablást a nyolcadikos fiú a 24 éves társával követte el, egy 80 éves emberhez állítottak be, bántalmazták, és 14 ezer forintját vitték el. Harmadjára 47 éves nagybátyjával ment be ugyanehhez az idős férfihoz a fiú, de akkor már nem tudtak pénzt elvinni, mert nem volt.

A 15 éves fiút betöréses lopásokkal is gyanúsítják az erőszakos közösülés, a rablások és a magánléksértések mellett. Mindhárom gyanúsított előzetes letartóztatásban van, a legfiatalabb tettes jelenleg egy javító-nevelő intézetben.

A tettesek a lopott pénzből ruhát és élelmiszert vettek maguknak. A bandavezér korábban is állt már bíróság előtt lopás miatt, és jelenleg is zajlik ellene másik eljárás.