Ég Bulgária legnagyobb fegyvergyára

2008.08.10. 15:26
Egyre nagyobbak a robbanások az Arsenal fegyvergyártó cég üzemében, Bulgária legnagyobb ilyen jellegű gyárában. Az épületben délután kezdődött a detonációsorozat, és a helyzet mostanra annyira eldurvult, hogy az épületet meg sem lehet közelíteni.

Tűz ütött ki vasárnap délután Bulgária legnagyobb fegyvergyárban az ország középső részén található Kazanlakban, közölte a bolgár nemzeti rádió a polgári védelemre hivatkozva. Az adó szerint két óra után kezdődtek az üzemben a robbanások.

Sérültekről és anyagi károkról egyelőre nem érkezett jelentés, és azt sem lehet tudni, hogy mi okozta a tüzet. Bolgár források úgy tudják, hogy egyre nagyobbak a robbanások az Arsenal fegyvergyártó cég üzemében. A polgári védelem embereit egyelőre nem engedik a lángoló gyár közelébe.

Július elején egyébként több mint kétezer embert kellett kitelepíteni Szófia közelében, miután felrobbant a bolgár védelmi minisztérium egyik lőszerraktára a főváros közelében. A Cselopecsene falu közelében lévő bázison 1500 tonna leselejtezett lőszer, egyebek mellett töltények, robbanóanyagok, kézi- és régi tank-gránátok, valamint csaknem 15 tonna TNT volt.