Meztelenre vetkőztették és felgyújtották

2009.01.07. 08:48
Autógumikból és tűzifából halmozott máglyán égettek el egy lányt Pápua Új-Guineán, akit boszorkánysággal vádoltak. Szemtanúk szerint a lányt több férfi hurcolta egy teherautón egy szeméttelepre, ahol száját kitömték, kezeit lekötözték, majd leöntötték benzinnel.

Meztelenre vetkőztettek, majd egy cölöphöz kötöttek és felgyújtottak egy fiatal nőt Pápua Új-Guineán. Az egyik helyi lap szerint azért, mert boszorkánynak tartották. A 16 és 20 éves kor közötti nő szemét bekötötték, száját kitömték, kezeit pedig lekötötték egy oszlop mögött, autógumikból és tűzifákból tákolt máglyán, amit egy szeméttelepen állítottak fel.

A Post-Courier nevű lap szemtanúkra hivatkozva azt írja, hogy több férfit láttak, amint egy teherautóval vitték a szeméttelepre a nőt, aki megpróbált ellenállni. A nőt végül benzinnel lelocsolták a máglyán, és meggyújtották.

A körzeti rendőrparancsnokot megdöbbentették a történtek. "Nem találok szavakat, amelyekkel leírhatnám ezt a barbár tettet", közölte Simon Kauba, aki megígérte, felkutatják és bíróság elé állítják a gyilkosokat. Egyébként nem először történik meg Pápua Új-Guineán, hogy megkínoznak és megölnek egy nőt, mert boszorkánysággal vádolják. Ami a leginkább csak ürügy, illetve brutális válasz arra, hogy egyre többen halnak meg AIDS-ben. Az ENSZ 2006-os jelentése szerint Pápua Új-Guinea 6 milliós lakossága AIDS-katasztrófa fenyegeti.