Mikrohullámú sütőben halt meg egy bújócskázó kisfiú

2007.07.25. 12:17
Halálos búvóhelyet választott hétfőn este egy nebraskai kisfiú bújócskázás közben. James Cook nővérével játszott és egy kidobásra ítélt mikrohullámú sütőbe rejtőzött el. Az ajtót azonban belülről nem tudta kinyitni, így a meleg és az oxigénhiány rövid időn belül végzett vele.

Tragédiába torkollott a bújócska egy plattsmouth-i családi háznál hétfőn, egy hatéves kisfiú életét vesztette búvóhelyén, egy mikrohullámú sütőben, jelentette a ketv.com, a KETV7 csatorna internetes kiadása. James Cook kilencéves nővérével játszott nagyszülei házának udvarán hétfő este és szerencsétlenségére olyan rejtekhelyet választott, ahol nem talált rá testvére.

A halálos csapdának bizonyuló Sharp mikrohullámú sütő a garázsban álló kisteherautó platóján hevert. A 30 literes elavult sütőt szombaton akarták a szeméttelepre vinni több más kidobásra ítélt holmival együtt.

A rugós zárral felszerelt sütő az ajtaján feküdt, a gyerek feltehetőleg felhajtotta a készülék házát, alábújt és magára eresztette a fémdobozt. A készülék a súlyától fogva rácsukódott, a zár bekattant, így eshetett az elavult sütő fogságába a gyerek. Mivel az ajtót belülről nem lehetett kinyitni, a bennszorult kevéske levegő pillanatok alatt elfogyhatott. Ráadásul aznap este 32 fokos hőség volt a nebraskai városban, így a hőség és az oxigénhiány pillanatok alatt eszméletvesztéshez, majd halálhoz vezetett.

A kis James és a halálos búvóhely (kép: ketv.com)

Öccse eltűnéséről nővére szólt a szülőknek, miután sehol nem találta elbújt játszótársát. A kisfiút két és fél órás keresés után találták meg holtan.

A nebraskai család tragédiáját a helyi rendőrség vizsgálja. A kisfiú átlagos termetű - 112 centiméter magas és 20 kilogrammos - volt, közölte a rendőrség, azaz jól összekuporodva éppen beférhetett a 38x30x25 centiméteres belső terű sütőbe.

A gyilkos mikrohullámú sütőt még kedden a szemétbe vetették a gyerek hozzátartozói, akik nem bírták elviselni a tárgy látványát. A szülei által játékos kisfiúként jellemzett Jamest szombaton temetik.