Tizenkét sérültje van egy pesti buszbalesetnek

2005.09.12. 08:26
Tizenketten sérültek meg könnyebben hétfőn reggel, amikor egy BKV-busz egy magyar rendszámú kamionnal ütközött össze Dél-Pesten. A balesetben két személyautó is összetört. A balesetet a kamionos okozta.

Tízenketten, közöttük tizenéves diákok is, könnyebben megsérültek, amikor egy kék busz és egy kamion összeütközött Budapesten a Nagykőrösi út és a Határ út kereszteződésében hétfőn reggel. A HavariaPress úgy tudja, hogy az elsődleges vizsgálatok szerint a kamion vezetője okozta a balesetet.

A mentők, akik elsődlegesen tíz-tizenöt sérültről kaptak bejelentést, nagy erőkkel vonultak a helyszínre. A mentők egymás után látták el a kiérkező mentőautóknál sorakozó, kisebb, vérzéses fej- és kézsérülést szenvedett sérülteket. Több gyermek zavartnak látszott, "mintha agyrázkódást kapott volna".

#alt#

Mihálszky Géza, a Budapesti Közlekedési Vállalat (BKV) Rt. fődiszpécsere az MTI-nek elmondta, a busz a lámpánál állt, úgy rohant bele hátulról a kamion, ami nekitolta a buszt három, szintén álló személyautónak. A háromból két autó megsérült. Bartha László százados, a Budapesti Rendőr-Főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese elmondta, a busz és az autók a lámpánál várakoztak. Hozzátette: a személyautókban ülők közül senki sem sérült meg.

A busz hátsó része teljesen összeroncsolódott, hátsó ablakának üvegszilánkjai a közepéig beterítették a járművet. A reggel fél nyolc körül történt baleset után, amely mely egy sávot elfoglalt és a városközpontba vezető oldalon dugót okozott, 8 óra 20-ra befejezte a rendőrség a helyszínelést, fél kilenckor pedig már a kamiont is elszállították