Negyvenkilenc golyót kapott a házaspár

2008.12.23. 06:32
Mintegy 36 ezer katonával és rendőrrel próbálja megfékezni a drogkartellek háborúját a mexikói elnök, ám a jelek szerint hiába. Tegnap 19 ember vesztette életét a leszámolásokban, vasárnap pedig egy ügyvédet és nyolc katonát fejeztek le.

Újabb 19 emberéletet követelt a kábítószerkartellek közötti háborúskodás Mexikó északi részén vasárnap estétől hétfő estig. Tizennégy embert az egyesült államokbeli Texas szövetségi állammal határos Ciudad Juárezben öltek meg, ahol igazságügyi illetékesek szerint a drogkartellek közötti versengésnek január óta 1500 halálos áldozata volt. Egy fiatal párra géppisztolyból 49 lövést adtak le az éjszaka. Öt másik embert Chihuahua szövetségi államban gyilkoltak meg.

Az év eleje óta a kábítószercsempészek közötti háborúnak 5300 halottja volt Mexikóban. Felipe Calderón elnök több mint 36 ezer katonát és rendőrt vonultatott fel országszerte a kábítószer-kereskedők elleni küzdelemre.

Vasárnap nyolc katona és egy ügyvéd lefejezett holttestét találták meg a híres üdülőhely, Acapulco közelében fekvő Chipancingóban. A műanyag zsákba elhelyezett fejek melletti "üzenet" szerint minden megölt bűnöző után tíz katonát "végeznek ki".