Erősen fegyverkezett egy sárvári fogtechnikus

2008.03.04. 13:57
Elfogtak egy sárvári fogtechnikust, akinek a lakása tele volt fegyverekkel. Valószínűleg csak a gyűjtőszenvedély vezette a gyanúsítottat, de éles fegyvereket is találtak nála.

Több mint negyven fegyvert, tucatnyi kézigránátot és több mint száz lőszert találtak a rendőrök egy sárvári férfi lakásában a múlt héten, számoltak be a rendőrség keddi sajtótájékoztatóján. A rendőrök egy névtelen telefon után fogták el a férfit, akit őrizetbe vettek, de előzetes letartóztatásba nem került.

A 37 éves férfi lakásában 42 puskát, 3 pisztolyt, egy golyószórót és egy vállról indítható rakétavetőt is találtak a házkutatáskor. A fegyverek jó része hatástalanított volt ugyan, de kilencről már kiderült, hogy éles. Tizenegyet még vizsgálnak a fegyverszakértők. A hatástalanított fegyverek a szakértők szerint könnyedén visszaalakíthatók lettek volna.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a férfit csak félnapos megfigyelés után fogták el, mert a korábbi, rendőröket ért támadások miatt tartottak attól, hogy ellenáll. Végül a házához közel, egy közterületen tartóztatták le. A rendőrök szempontja az volt, hogy a férfi elfogásakor a fegyverek minél távolabb legyenek, mondta a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Kihallgatásán elismerte, tisztában volt azzal, hogy a használhatatlan fegyverek mellett élesek is vannak a gyűjteményében. Azt azonban nem árulta el, hogy honnan szerezte a fegyvereket, vagy hogy értékesített-e belőlük korábban. A lőszerrel vagy fegyverrel való visszaélés miatt akár 8 éves szabadságvesztést is kaphat.