Irigységből okozott kárt a csepeli gyújtogató

2009.01.19. 16:58
A vasárnap elfogott Á. Attila vallomása szerint saját, szeretett házában történt tűzkár miatt gyújtotta fel ismeretlen emberek autóit. A BRFK embereivel megnövelt létszámú csepeli rendőrök csípték el a férfit, elfogásakor a biciklijére akasztott nejlonszatyorban petróleumot, egy rongyot és öngyújtót találtak. Eddig 31 millió kárt okozott.

A csepeli rendőrök egy „sebesen bicikliző embert” észleltek vasárnap hajnalban. Mikor az utolért és igazoltatott férfi ellenállt a rendőröknek, és dulakodni kezdett, már valószínűsíteni lehetett, megvan a csepeli gyújtogató, aki eddig 19 autót gyújtott fel.

A rendőrségen a csepeli férfi beismerte, hogy ő áll annak a szeptember óta folyó gyújtogatássorozatnak a hátterében, ami a rendőrséget 1 millió forint nyomravezetői díj kitűzésére késztette.

A gyújtogató. Fotó: Mihádák Zoltán, Inforadio.hu

Á. Attila 35 éves, utoljára ’98-ban volt munkája, állt ideggyógyászati kezelés alatt is, anyjával és testvérével él egy házban, ami 2003-ban kigyulladt. A férfi sokat dolgozott a házikó szépítésén, így nagyon mélyen érintette a tűzeset. Ez vezette a gyújtogatásra is, mint mondta „ha nekem nem jó, ne legyen másnak se az”.

Az első kocsit tavaly szeptemberben gyújtotta fel, majd egyre több hasonló eset következett. A rendőrség felfigyelt arra, hogy „valaki elszabadult Csepelen”, de mivel az egyes esetek között semmilyen összefüggés nem volt, nehéz volt a keresett személy kilétére fényt deríteni.

Tanúmeghallgatások alapján egy biciklis férfit kerestek, akiről az eddigi helyszín-körülzárások sikertelenségéből következően valószínűsíteni lehetett, hogy helyi lakos. A BRFK által 40-50 civil ruhás rendőrrel támogatott intenzív megfigyelés azonban lebuktatta a gyújtogatót.