Hétvégén elfújja a szél az országot

2008.02.28. 14:56
Még néhány napig enyhe marad az idő, bár szombaton és vasárnap a 80-100 km/h-s szél miatt ezt hidegebbnek fogjuk érezni, ráadásul hétvégén csapadékra is számítani kell. A jövő hét közepén 10-12 fokkal csökken a hőmérséklet, havazás várható.

A hétvégére véget ér a tavasz, pénteken már eső várható az ország északi részén, máshol még kisüthet a nap, de szombaton bárhol előfordulhat csapadék, mondta el az Indexnek Nadrai Attila meteorológus, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A változás ellenére marad az enyhe idő, komolyabb lehűlés a következő napokban nem várható, a nappali csúcshőmérséklet 10-16 fok között alakul, és a hőmérséklet éjszaka sem csökken fagypont alá.

Szombaton és vasárnap megerősödik a szél, a legerősebb széllökések az ország több pontján elérhetik a 80-100 km/h-s sebességet. Számítani kell arra, hogy a komoly szélvihar károkat is okozhat, figyelmeztetett a meteorológus.

A jövő hét közepén jelentősen csökken a hőmérséklet, komolyabb lehűlés keddtől, szerdától várható, ekkor akár 10-12 fokkal is hidegebb lehet. Nem kizárt az sem, hogy esni a fog a hó.