Harcsák voltak a szellemjárta ház kísértetei

2007.12.23. 11:00
Egy ötemeletes ház tíz éven keresztül riogatta lakóit a kínai Kuanghszi tartományban. A házban kísérteties zajok hallatszottak, de most kiderült, hogy csak a harcsák szórakoztak.

Az épület legtöbb lakója nem bírta sokáig a lakásokban hallatszó túlvilági zajokat – idézi a Weird Asia News a sina.com hírportált. A ház rossz híre a lakások értékére sem volt jó hatással: az épület az utóbbi tíz évben négy tulajdonosváltást ért meg, és a 34 ezer dollár értékű ingatlan legutóbb már csak 6500 dollárnyi jüanért kelt el. A vevők – a helyi Csan testvérek – azonban nem hittek a szellemekben, és utánajártak, mi áll a házban hallatszó hangok mögött.

Rájöttek, hogy az első emeleti fürdőszobai csövek környékén többször hallani a zajokat, ezért kibontották és feltörték a csöveket. Tíz harcsa úszott ki a csövekből, mindegyik legalább egy kilós volt, a két legnagyobb azonban több mint két kilót nyomott. Mint kiderült, a kilencvenes évek végén a ház első tulajdonosa kedvelte a harcsavacsorákat, és élő harcsákat hordott haza, amiket a fürdőszobában tárolt egy vödörben, amíg meg nem sütötte az állatokat. A halak közül kettő minden bizonnyal kiugrott a vödörből, egyenesen a vécébe. A harcsák a ház csatornarendszerébe költöztek és a csövekben fickándozva ijesztgették a lakókat. Miután a Csan testvérek fény derítettek a titokra, a ház értéke újra emelkedni kezdsett, most 133 ezer dollár körül jár.