Kemény fagyokkal kezdődik az új év

2008.12.31. 18:52
Cudar időt hoznak az első januári napok: az előttünk álló négynapos hétvégén a mínusz 10 fok körüli hőmérséklet sem lesz ritka. Pénteken hidegfront jön, a hegyekben havazás is lehet.

Szilveszter éjszaka is - akárcsak napközben - többnyire borult, párás idő várható. Közép- és Nyugat-Magyarországon folytatódhat a napközbeni hószállingózás, viszont az Északi-középhegység magasabban fekvő területein kevesebb lesz a felhő. Az utcai bulizástól a mínusz 8-10 fokos hőmérséklet veheti el el a kedvet az ország legnagyobb részén. Északon és Északkelet-Magyarországon hajnalban zúzmarás, utakra is lefagyó köd is lehet.

Az időkép.hu előrejelzéséből arra következtethetünk, azok járnak a legjobban, akiket nem is érdekel a január 1-jei időjárás, mert estig úgysem ébrednek fel. Az új év első reggelén is marad ugyanis a ködös, párás idő. Akik mégis felébrednek, azokat borús, erősen felhős égbolt, borongós szürkeség kergeti vissza az ágyába. Akik napkeltéig búcsúztatják és köszöntik az ó- és új éveket, hajnalban akár mínusz 10 fokban bulizhatnak.

Délután továbbra sem várható számottevő változás időjárásunkban, marad a borongós, ködös, nyirkos idő. Napközben enyhe déli szél, és mínusz 5, 0 fokig emelkedő hőmérséklet várható.

Az időkép.hu szerint már pénteken reggel egy hidegfront érkezik az országban, aminek jótékony hatásai is lesznek. A ködfelhőzet ugyanis várhatóan sokfelé felszakadozik, és rövid időre a nap is előbukkanhat, ugyanakkor a levegő nemigen melegedik mínusz 4 fok fölé.

Vasárnap az ország északi területein, főképp a hegyekben már havazás is várható, de számottevő mennyiségű csapadék ekkor még nem lesz. Hétfőre, az év első munkanapjára aztán annyira megnövekszik a felhőzet, hogy, ha csak szórványosan is, de országos havazásra számíthatunk.