Tagadja a sikkasztást a hatszoros ralibajnok

2005.03.23. 17:26
Az egy hét múlva esedékes bajnokságra, illetve a felkészülésre kíván koncentrálni ifj. Tóth Janika, aki az ellene felhozott vádak szerint több millió forintot sikkasztott volt támogatójától. A versenyző szerint egy régebbi konfliktust próbál bírósági útra terelni Dudás Mihály.

"Ez egy öt évvel ezelőtti történet, ami Dudás úrral való kapcsolatom sajnálatos megromlásából ered" - mondta az Indexnek, ifj. Tóth Janika hatszoros magyar ralibajnok, akiről a Blikk hétfőn azt írta, hogy átverte volt támogatóját, Dudás Mihályt, akitől nyolcmillió forint értékben sikkasztott autópályamatricát és különféle árukat.


Fotó: janika.hu

A lap szerint az ügyben már megindult a per is, és az ügyészségi forrásokra is hivatkozó cikkben az áll, hogy a sportoló ötmillió forint értékű sztrádamatricával és hárommillió forint értékű áruval nem tud elszámolni. "Nem követtem el törvénysértést" - állítja az üggyel kapcsolatban szűkszavúan nyilatkozó versenyző, aki szerint Dudás Mihály a "köztünk lévő ellentét megoldására ezt az eljárást látta legcélszerűbbnek", és a "történtek önmagukért beszélnek".

A Blikk szerint ifjabb Tóth János kérte meg Dudás Mihályt arra, hogy hadd üzemeltethessen egy, a támogatója által bérelt benzinkutat. A budapesti kút tulajdonosa 2000-ben jelezte, hogy több millió forint hiány van, amit a Dudás által elrendelt leltár igazolt is. A vádirat szerint a ralis kevesellte a hasznot, ezért nyúlt a benzinkút kasszájába. A versenyzőnek egyébként sikeres autószervize van vidéken.

A 37 éves, büntetlen előéletű "Janika", aki 2004-ben szponzori problémák miatt nem indult a Magyar Rallye Bajnokságban , nem kívánta bővebben kommentálni az idei raliszezon kezdete előtt kipattant vádakat. Mint az Indexnek elmondta, jelenleg csak az egy hét múlva esedékes bajnokságra, illetve a felkészülésre akar koncentrálni.