Tíztonnányi hulladékkaja a fővárosban

2007.11.30. 14:54
Tíztonnányi romlott élelmiszerre bukkantak a hatóságok egy fővárosi raktárban. A húsok sajtok egy része már erősen penészedett. Az épület tulajdonosa egyelőre nem hajlandó megmondani, hogy hová szállított az élelmiszerekből.

Az állategészségügyi szakemberek a rendőrséggel karöltve megrohamoztak egy fővárosi pincét, ahol vagy tíztonnányi romlott élelmiszert foglaltak le. A helyiségben különféle húsok, tejtermékek, sajtok, édességek álltak halomban, illetve nagy mennyiségű üdítőt találtak. A táplálék nagy része romlott volt, akadt olyan is, ami már penészedett, mondta Helik Ferenc.

Budapest és Pest megye helyettes főállatorvosa szerint az élelmiszerek nagy részéről már leszedték a lejáratot jelző címkét, csupán néhány portékán maradt rajta az érvényességet mutató cetli. E címkék tanúsága szerint a termékeket idén májusig és júniusig lehetett volna fogyasztani. A raktárban egyébként az ételeken kívül rengeteg új címkét is találtak, amelyen az eredetinél jóval későbbi lejárati idő volt olvasható.

Helik Ferenc elmondta azt is, hogy a rendőrök már megkezdték a pince tulajdonosának elszámoltatását, egyelőre azonban nem hajlandó elmondani, hogy mióta címkézett át élelmiszereket, és azokat hová számította. A helyettes főállatorvos szerint várhatóan 3 millió forintos állategészségügyi bírságot szabnak ki, ezen felül pedig - minden bizonnyal a rendőrség is eljárást indít a tulajdonos ellen.