Gyorshajtás után leléptetik a rendőrkapitányt Kalocsán

2008.06.19. 13:04
Hamarosan távozik posztjáról a kalocsai rendőrkapitány, egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy miért. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szűkszavú sajtóközleménye szerint a közeljövőben a Kalocsai Rendőrkapitányság élén személyi változást tervez a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság vezetése.

Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nem fűzött magyarázatot a kalocsai főrendőr távozásához, csak annyit közöltek, hogy a személyzeti lépések részleteiben később születnek döntések. A Független Hírügynökség úgy tudja, összefüggés van a városi rendőrkapitány távozása és a közelmúltban nyilvánosságra került gyorshajtása között.

A kalocsai rendőrkapitány még április 14-én a megengedett sebesség csaknem duplájával, 50 km/óra helyett 99 km/órával közlekedett a városban, ráadásul a szolgálati autójával hivatali időben. A gyorshajtó rendőrtisztet saját kollégái mérték be és állították félre.

A kapitány elismerte, hogy túllépte a sebességhatárt és arra szólította fel a kollégáit, hogy szabályszerűen tegyék a dolgukat, így a rendőrök a megfelelő ügymenet szerint a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának küldték meg az iratokat.

A rendőrkapitányt a gyorshajtás miatt feljelentették és szigorú büntetést kapott - mondta a Független Hírügynökségnak Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A büntetésről többen nem mondott a rendőrségi sajtóreferens.

A Független Hírügynökség úgy tudja, a kapitányt 40 ezer forintra büntették a gyorshajtás miatt. Információk szerint az alezredes a nyugdíjazását kérte, mert nyilvánosságra került a gyorshajtása.