Kettős gyilkosság Szeged-Gyálaréten

2008.11.14. 11:39
Baltával megölte élettársát, majd megfojtotta gyermeküket egy 22 éves férfi Szeged Gyálarét nevű városrészében. A tettes maga jelentette be eltűnésüket csütörtökön, de meghallgatása során ellentmondásokba keveredett.

Kilenc hónapos gyermekével és élettársával végzett egy szeged-gyálaréti férfi, a gyanúsítottat a rendőrség péntekre virradó éjszaka őrizetbe vette, közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője.

A rendőrség elsődleges vizsgálata alapján a 22 éves férfi egy családi veszekedést követően baltával végzett élettársával, ezt követően pedig megfojtotta gyermeküket.

A holttesteket a nyomozók a ház hátsó udvarán elásva találták meg.

A rendkívüli kegyetlenséggel elkövetett bűncselekmény felderítése egy csütörtök reggeli bejelentés kapcsán kezdődött el. A Szegedi Rendőrkapitányságon jelentkező 22 éves férfi azt mondta, 23 éves élettársa kilenc hónapos fiukkal ismeretlen helyre távozott.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében kezdte el az ügy vizsgálatát, azonban számos olyan körülmény merült föl, amely büntetőeljárás elindítását tette szükségessé. Meghallgatása során a férfi ellentmondásokba keveredett, a házban pedig vérnyomokat és ásásra utaló jeleket találtak.

A férfi gyanúsítotti kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, szerdára virradóra egy családi veszekedés után bántalmazta élettársát, majd baltával megölte, és megfojtotta közös kilenc hónapos fiukat. A holttesteket közös sírban temette el a hátsó udvaron. Elmondása szerint a veszekedés azért robbant ki, mert az asszony kérdőre vonta amiatt, hogy ittasan ment haza.

A Szegedi Városi Bíróság december 14-ig elrendelte a férfi előzetes letartóztatását, közölte Cseh Attila, a Csongrád Megyei Bíróság elnökhelyettese.