Kirúgták a Király Linda Himnuszát bíráló újságírót

2003.01.07. 11:18
Kirúgták állásából azt az újságírót, aki arról a kosárlabda-mérkőzésről tudósította a TV2 internetes újságját, amely előtt Király Linda sikertelenül próbálta meg elénekelni a Himnuszt - adja hírül egy sportportál. A Korridor vezetése mindezt cáfolja, és az elküldött munkatárs érdekeire hivatkozik, amikor nem akarja elárulni a valós okot.
Az nb1.hu információi szerint kirúgták állásából a TV2 internetes portáljának Király Linda botrányos énekléséről író tudósítót. Mint ismeretes, a Kelet-Nyugat Kosárlabda Gálán az amerikai-magyar énekesnő nem tudta a Himnusz szövegét.

Berta István Korridoron megjelent cikkében - egyebek mellett - arról írt, hogy Király Linda "csúfosan belesült" a szövegbe, továbbá szomorúnak minősítette az esetet. Az Index megkereste Kelemen Gábort, a Korridor ügyvezető igazgatóját, aki cáfolta, hogy az újságírót a Himnusz-éneklésről szóló írása miatt rúgták ki. "Az ő érdekében inkább nem mondom meg, hogy miért küldtük el a cégtől" - válaszolta a megválás körülményeit firtató kérdésünkre.

"Várható volt, hogy ezt fogják mondani" - mondta Berta István, a tegnap elküldött újságíró, aki elmondta: korábbi munkaadói homályosan utaltak arra, hogy viselkedésével nincsenek megelégedve. Azt viszont határozottan értésére adták, hogy a cikket el kell tüntetni a portálról, ez azonban sokáig nem sikerült, így a hirkereso.hu-n keresztül egy hétig olvasni lehetett. Berta elmondta még: voltak, akik előre figyelmeztették, hogy baja lehet a cikkből, ugyanakkor biztos benne, hogy mindez nem a TV2 vezetőségének utasítására történt.

A TV2 vezetése nem kívánta kommentálni az ügyet.

A Korridorról eltűnt cikk
"Sokan voltak olyanok, akik arra gondoltak, Vikidál Gyula katasztrofális Himnuszát nem lehet alulmúlni... Tévedtek! A vasárnapi Kelet-Nyugat Kosárlabda Gála szervezői Király Lindát kérték fel arra, hogy a gálamérkőzés nyitányaként elénekelje a magyar Himnuszt.
Linda bele is kezdett, ám a második sor után csúfosan belesült, ugyanis nem tudta a szöveget. A több mint háromezres tömeg csak döbbenten állt, ám az "év felfedezettje" tetézte a bajt, hiszen "beszólt" a közönségnek. "Így nem lehet énekelni, aki magyar az énekel" mondatával csak olajat öntött a tűzre, s a gálára érkezett publikum egy emberként kezdett hatalmas füttykoncertbe.
Király Lindát édesapja segítette ki, hiszen gyorsan a megszeppent lány mellé szaladt és elénekelte helyette hazánk legfontosabb zeneművét. Szomorú, hogy ezzel a "közjátékkal" az egész gála háttérbe szorult, s az első két negyedben szinte csak erről beszélt a közönség. Szerencsére a gálamérkőzés játékosai kitettek magukért és szép lassan újra csak a kosár vette át a főszerepet. Egy biztos. Ezen az estén senki sem ment oda gratulálni a leányzóhoz, hogy: "Ez király volt Linda..."