Több embert agyonlőtt egy Los Angeles-i télapó

2008.12.25. 18:09
Hajtóvadászatot indított a kaliforniai rendőrség egy férfi után, aki télapójelmezbe öltözve lövöldözni kezdett egy karácsonyi ünnepségen, és több embert megölt. A támadás után tűz is keletkezett.

Körözést adott ki az amerikai rendőrség a 45 éves Bruce Pardo után, aki a gyanú szerint mikulásjelmezbe öltözve lövöldözött egy karácsonyi ünnepségen Covinában, Los Angeles egyik külvárosában. A szemtanúk elmondták: Pardo miután belépett, tüzet nyitott a vendégekre. Az első hírek még arról szóltak, hogy a golyózáporban hárman sebesültek meg, egy fiatal nő, egy nyolc éves kislány és egy férfi. A támadó ezután levette a jelmezt, majd utcai ruhában elmenekült.

A lövöldözés helyszínén eddig ismeretlen okból tűz keletkezett. Miután a tűzoltók megfékezték a lángokat, az első hírek szerint három ember holttestét hozták ki az épületből. Később közölték, hogy vannak még áldozatok a romok alatt. Egyes források összesen nyolc halottról tudnak.

A 45 éves férfi válópere miatt feldühödve volt apósa házához ment, és amikor egy nyolcéves kislány ajtót nyitott, a nála lévő dobozból kézifegyvert vett elő, és a kislány arcába lőtt. Ezután válogatás nélkül lövöldözni kezdett a menekülő csaknem 25 vendégre.

A díszcsomagolású dobozban egy házilagos készítésű spray is volt, amivel a férfi gyúlékony folyadékot permetezett szét a házban. A tüzet csak csütörtök reggel sikerült eloltani. A rendőrök három holttestet találtak a leégett házban.

Másik három embernek - a volt feleségnek és a szüleinek - nyoma veszett. A hatóságok attól tartanak, hogy maradványaik bennégtek a házban.

A támadásban többen megsérültek. Egy 16 éves lánynak a hátát érte egy lövés, egy nő eltörte a bokáját, amikor kiugrott egy második emeleti ablakból. Őket és a nyolcéves kislányt csütörtökön még kórházban ápolták.

A rendőrség hajtóvadászatot indított a támadó után, egyben felhívta a lakosság figyelmét, hogy Pardónak fegyvere van, és rendkívül veszélyes. A lövöldöző télapó azonban később öngyilkos lett a fivére házában.

A férfi nem volt büntetett előéletű, erőszakos cselekményt sem követett el korábban, de a rendőrség szerint feldühítette a múlt héten - alig egyéves házasság után - kimondott válása.