Óriási tömeget izgat most a lottó

2008.08.24. 21:09
Ezen a héten a hatos és az ötös lottón összesen több mint nyolcmillió szelvénnyel játszottak. Külföldről is nagy az érdeklődés, mert különösen sokat lehet most nyerni.

Nagyon sokan lottóztak a héten, és jövő héten várhatóan még többen fogadnak. Ezen héten 4,3 millió ötös lottó- és négymillió hatoslottó-szelvényt adtak el. Ez azt jelenti, hogy hatosból dupla annyit vettek mint átlagos heteken szokás, míg ötösből egymillióval többet.

Nagy az érdeklődés Magyarországon kívül is, a határ menti lottózók forgalmának 10-15 százalékát a határon túlról érkezők adják.

A nagy érdeklődés oka a nagyra duzzadt nyereményalap. A jövő héten mintegy 1,3 milliárd forint lesz a főnyeremény az ötös lottón, míg a hatoson 2,35 milliárdot ér majd a telitalálatos szelvény.

Még soha nem fordult elő a két lottón együttesen ilyen nagy főnyeremény. A hatos lottó húszéves történetében még soha nem volt ilyen magas a főnyeremény, az ötös lottó esetében a mostani a kilencedik legmagasabb elvihető nyeremény.

A nyeremény 52 hétig halmozódhat mind a két lottó esetében. Az ötös lottónál a 14. hétnél tartunk, a hatos lottónál a 24. hétnél.