Menekülő BMW-re lőtt egy rendőr a Moszkva téren

2008.07.10. 20:37
Menekülő autósra lőttek a rendőrök csütörtök délután Budapesten, a Moszkva téren. A lövedék gellert kapott, és az autó helyett egy ház falába csapódott. A szerencsének köszönhetően senkit nem talált el az eltévedt golyó.

Az első kerületi járőrök délután négy előtt a Logodi utcában akartak megállítani egy fekete BMW-t, a sofőr azonban megállás nélkül továbbment.

A rendőrök autójukba ültek, és üldözőbe vették, a Moszkva tér és Szilágyi Erzsébet fasor kereszteződésénél a BMW vezetője szándékosan a rendőrautónak ment a kocsijával, majd ismét továbbhajtott.

Az összetört autóból ekkor kiszállt az egyik járőr, és az autóra célozva egy figyelmeztető lövést adott le, a lövedék azonban gellert kapott, irányt változtatott és egy közeli épület falába csapódott.

Az ütközés és a lövés következtében senki nem sérült meg. A BRFK körözést adott ki a jármű és vezetője ellen. Az autó rendszáma: JJX-847.

A BRFK közleménye szerint a járműre, mint tárgyra leadott lövés a rendőrségről szóló törvény szerint nem minősül lőfegyverhasználatnak.