Majmot loptak az Állatkertből

2004.02.17. 16:37
Az állatkert a lakosság segítségét kéri a majmocska mielőbbi felkutatása érdekében. Az ellopott állat egyedi számmal rendelkezik, chipleolvasó készülékkel nagyon könnyen azonosítható.
Eltulajdonítottak egy tíz hónapos selyemmajmot a Fővárosi Állat- és Növénykertből - áll a HavariaPress híradásában. A kismajom eltűnését kedden reggel észlelték az állatkert dolgozói, ezért - miután a környéken sehol nem bukkantak az állatra - feljelentést tettek a rendőrségen.

Az eredetileg Dél-Amerikában honos, apró termetű állatka roppant barátságos, hiszen születésétől kezdve állatkerti gondozásban nevelkedett, így az idegen látogatókkal is sokkal közvetlenebb, mint fajtársai. Feltehetőleg ezt a bizalmasságát használta ki az egyelőre ismeretlen tolvaj is, aki magához vette a kis állatot.

A közönséges selyemmajom tartása hazánkban szigorú engedélyekhez kötött. Az Állatkert szerint az ellopott majom felbukkanhat bármely határállomáson, illetve az állatkereskedésekben is, ám természetesen az is elképzelhető, hogy a tolvaj otthonában akarja tartani a majmot.

Amennyiben mégis állatkereskedőhöz, vagy hatósági kézbe kerülne, egy chipleolvasó készülékkel nagyon könnyen azonosítható, ugyanis egyedi számmal rendelkezik. Az állatkert a lakosság segítségét kéri a majmocska mielőbbi felkutatása érdekében.