Megölte lánya megrontóját

Brutális kegyetlenséggel ölte meg felesége korábbi élettársát egy 47 éves mátramindszenti férfi. Cs. Tibor azért támadt áldozatára, T. Józsefre, mert az évekkel ezelőtt megrontotta 9 éves kislányát, de október 4-én mégis megjelent a család házánál.

T. József nyolcéves börtönbüntetést töltött le a gyerek megrontásáért. Kiszabadulása után többször megpróbálta meglátogatni saját gyermekeit. T. két gyerekét is Cs. Tibor és élettársa nevelte. T. újbóli feltűnését egykori élettársa nem fogadta örömmel. Némedi Gábor ezredes, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatójának megfogalmazása szerint a 43 éves szuhai férfinak hamarosan menekülnie kellett gyerekei anyjának haragja elől. A nő telefonon értesítette a látogatóról a 47 éves Cs. Tibort is.

A hazaérkező Cs. átvette az üldözést, és a közeli Zagyva-patakig kergette áldozatát. A rendőrök szerint üldözés közben egy félméteres vascsővel ütlegelte T.-t, majd belenyomta a Zagyvába.

A rendőrök orvos-szakértő bevonásával vizsgálják, hogy a férfi halálát az ütlegelések vagy a vízbefojtás okozta.

A bűnügyi igazgató a Független Hírügynökség kérdésére válaszolva közölte: a tettest vagyon elleni bűncselekmények miatt korábban már elítélték és börtönbe zárták. A gyilkosság idején is börtönben kellett volna lennie, ám a nyáron két év kedvezménnyel szabadult.

A kihallgatások során a gyilkosság elkövetését beismerte, és október 13-án előzetes letartóztatásba vették.