Megrugdosták a mentősöket Bicskén

2008.07.28. 17:13
Ütésekkel, rúgásokkal és szitkozódva fogadták a mentősöket Bicskén, akik 5 perc alatt értek ki egy rosszulléthez. A mentők csak testi épségüket kockáztatva tudták megközelíteni a beteget, de segíteni már nem tudtak.

Rosszulléthez, életmentéshez riasztották a mentőket hétfő délután Bicskére. A bejelentéstől számított 5 perc múlva a helyszínre érkező mentőkocsit ütésekkel, rúgásokkal, szidalmazva fogadták, áll az Országos Mentőszolgálat közleményében.

A mentők testi épségüket kockáztatva tudták csak megközelíteni a beteget, akit mintegy 40 percig próbáltak újraéleszteni, sajnos sikertelenül.

A támadásban a mentőgépkocsi lámpája megsérült, más kár a csodával határos módon nem keletkezett. A mentőket ért támadás ügyében rendőri eljárás indult.

Az Észak-magyarországi Mentőszolgálat által végzett felmérés szerint egy év alatt a több mint 160 ezer mentésből 37-szer érte agresszió a mentősöket. A Népszabadság beszámolója szerint a konfliktusokat gyakran az váltja ki, hogy a bejelentők a kiérkezési időt találják túl hosszúnak vagy a diszpécser stílusát érzik arrogánsnak.