Nem csak barátnőjét ölte meg a méregkeverő

2008.06.11. 21:26
A gyanú szerint nem csak barátnőjét ölte meg életbiztosításáért az a bajai férfi, aki már tavaly óta előzetes letartóztatásban van a lány megölése miatt. A nyomozók szerint két férfival is mérget itatott.

Újabb áldozatai vannak az életbiztosítási járadékért gyilkoló bajai férfinek a gyanú szerint. Kiderült, hogy volt barátnője után különös hirtelenséggel elhunyt két barátja is, akiknek halálát szintén méreg okozta. Az áldozatok után több mint 50 millió forint lett volna a biztosítási összeg, azt azonban még nem tudja a rendőrség, hogy ebből mennyi kerülhetett a férfihez.

A gyanú szerint a bajai férfi áldozataival nyilvános helyen itatott mérget, miután rábeszélte őket, hogy kössenek életbiztosítást. A biztosítással járó pénzt ő akarta felvenni. Bár a biztosítások kedvezményezettje nem ő volt, mégis az egyik férfi esetében a 8,5 millió forintos biztosítási összegből 7 millió egyelőre titokzatos módon hozzá került.

A férfi akkor bukott le, amikor megpróbálta ellopni a néhai barátnője holttestét, még tavaly tavasszal a temetőből. A lány halála előtt néhány hónappal 26 millió forintos életbiztosítást kötött magára. A rendőrök exhumálták a holttestét, az igazságügyi orvos szakértő pedig megállapította, hogy méregtől halt meg a 28 éves nő. Később a másik két holttestet is kihantolták, így derült fény az újabb gyilkosságokra.

A férfit őrizetbe vette a rendőrség, és több mint egy éve előzetes letartóztatásban van, de nem ismerte be a gyilkosságokat. Kis híján egy negyedik emberrel is végzett a gyanú szerint, egy fiatal nővel, de őt megmentették az orvosok. Később elmesélte a rendőröknek, mi történt megmérgezése előtt.