Kamerával űzték ki a prostituáltakat Miskolcról

2008.09.25. 15:50
Egy egy hónapos akcióval sikerült kiszorítani a prostituáltakat Miskolc védett övezeteiből. A rendőrök kamerával felszerelt autókkal cirkáltak és 26 embert állítottak elő.

A fokozott ellenőrzés augusztus 25-től indult. A rendőrök kamerával és hangrögzítővel felszerelt autókkal fürkészték azokat a helyeket, ahol a prostituáltak dolgozni szoktak. 

A berendezések minden prostitúciós jogsértést dokumentáltak: nemcsak azokat, akik a testüket árulták, hanem azokat is, akik vevők voltak ezekre az ajánlatokra -  mondta Dobi Tamás, a Borsod megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodájának munkatársa.

Az elkövetkezendő hetekben, hónapokban szintén kamerával felszerelt, de megkülönböztető jelzéssel el nem látott autók cirkálnak majd a városban.

A rendőrök összesen 162 embert igazoltattak, 26-ot állítottak elő a rendőrkapitányságra. Az akcióban 4 elfogatóparancs miatt körözött embert kerítettek kézre, 8 embert vettek szabálysértési őrizetbe, és 41 fővel szemben kezdeményeztek szabálysértési eljárást prostitúció és az ahhoz kapcsolódó más jogellenes cselekmények miatt.