Sérültet ellátó mentőbe rohant egy autó

2008.09.05. 20:08
Egy baleset sérültjeit ellátó mentőautóba rohant egy autó pénteken délután a 8-as számú főúton a Vas megyei Szemenye község határában. A két balesetben összesen négyen sérültek meg, köztük a mentőautó sofőrje és ápolója is.

Szemenyénél először egy autó rohant az árokba. A Körmend irányából Budapest felé tartó autós észrevette, hogy a szemből jövő autó áttért az ő sávjába. A gépkocsi vezetője, hogy az ütközést elkerülje, elrántotta a kormányt, és az út menti árokba futott - közölte Rónai András alezredes, a helyszíni szemlebizottság vezetője.

A balesetben a vétlen autó vezetője könnyebben megsérült. Az ő ellátására érkezett a helyszínre a mentőautó, amely a gyorsítósáv belső sávjában állt meg.

A sérültet éppen a mentőautóban látták el, amikor a mentőautóba hátulról belerohant egy másik, szintén Körmend irányából érkező autó, és több métert tolva maga előtt az árokba taszította.

A mentőautó sofőrje és ápolója is megsérült. Az autó vezetője szintén könnyebb sérüléseket szenvedett.

A mentőápoló sérüléseit kiérkező kollégái a helyszínen később súlyosnak ítélték, így őt mentőhelikopterrel szállították kórházba. A baleset helyszínelése és a műszaki mentés jelenleg is tart, a főúton félpályás lezárás mellett rendőri irányítással halad a forgalom.