Elkapták az MSZP-iroda támadóit

2007.12.19. 17:01
Kedden este elfogtak egy 21 éves főiskolást és egy 29 éves cégvezetőt, akiket a Mókus utcai MSZP iroda elleni támadással gyanúsítanak. A két férfi Molotov-koktélt dobott az irodára, de az nem gyulladt ki.

Elfogták a kedd reggeli MSZP-iroda elleni támadás két gyanúsítottját. A rendőrség egy 21 éves főiskolai hallgatót és egy informatikai cég 29 éves vezetőjét vette őrizetbe. Egyikük budapesti, másikuk szentendrei. A fiatalabb férfi beismerő vallomást tett. Előzetes letartóztatásukat kezdeményezik.

A rendőrség a két férfit azzal gyanúsítja, hogy kedd reggel Molotov-koktélt dobtak az MSZP Mókus utcai (Óbuda) irodájára. Az iroda ablakait ugyan betörték, de a benne lévő gyúlékony anyag nem lobbant lángra. A nyomozókat segítette, hogy a helyszínen egy banki tranzakcióról szóló iratot találtak. A rendőrség vizsgálja, hogy lehet-e összefüggés más hasonló támadásokkal. Az elmúlt napokban Molotov-koktélt dobtak Kóka János SZDSZ-elnök épülő villájára, októberben Ecsődi László MSZP-s képviselő adonyi házára és megverték Csintalan Sándort.