Vádemelés a frontális ütközést felvevő motoros ügyében

2007.10.04. 16:29
A záróvonalat átlépve, a megengedettnél sokkal gyorsabban hajtott az a motoros, aki véletlenül frontálisan ütközött egy másik motorossal. A szabálytalan száguldozó videóra is felvette ámokfutását. Az ügyészség vádat fog emelni ellene.

A rendőrség napokon belül vádemelést javasol az ügyészségnek az ellen a motoros ellen, aki még júniusban okozott halálos balesetet, amikor egy másik motorossal ütközött a Pécs és Mánfa közötti úton, közölte a baranyai rendőrség sajtóreferense csütörtökön.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya hamarosan befejezi a nyomozást az ügyben és a keletkezett iratokat halált okozó közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vádemelési javaslattal küldi el az ügyészségnek, mondta Takátsy Zoltán.

A vizsgálat eddigi eredményei szerint a motorosnak nem a közlekedési szabályok egyszeri és könnyelmű megsértését lehet felróni, hanem arról van szó, hogy a baleset a gyanúsított sorozatos és tudatos szabálysértő, veszélyeztető magatartása miatt következett be.

A baleset június 10-én történt. A Pécsről Komló irányába tartó 23 éves gyanúsított a záróvonalat átlépve egy autót előzött, majd összeütközött a szemközti sávban szabályosan haladó motorossal. A 29 éves, vétlen motoros a helyszínen életét vesztette, a karambol okozóját súlyos sérülésekkel, mentőhelikopter szállította kórházba.

A vétkes sofőr motorra szerelt kamerájával felvette az ütközést, korábban pedig több olyan útját is megörökítette, ahol a sebességhatárokat többszörösen túllépve jutott el egyik városból a másikba.