Eltűnt egy magyar diáklány Ohióban

2008.08.31. 00:33
A 18 éves Tímár Natália egy éve tanult az Egyesült Államokban, három hónapja nem tud róla senki semmit. Utolsó levelében azt írta, rossz társaságba keveredett. Az őt kijuttató Rotary klub legalább egy szabályát megszegte, ezért haza akarták küldeni, ezt követően nyoma veszett.

Az egy éve Ohióban tanuló és befogadó családnál tartózkodó 18 éves Tímár Natália eltűnt, csaknem három hónapja nincs hír róla, adta hírül a Kisalföld. A győrújbaráti diáklány a Rotary klubok diákcsereprogramjával jutott el az Egyesült Államokba.

A lány az édesanyjának küldött, utolsó üzenetében azt írta, „rossz társaságba" keveredett. Az ügyvédnek készült lányt kerestették az oneontai seriffel – ebben a városban él az ottani befogadócsaládja –, a konzulátussal, a rendőrséggel, az Interpollal, a Nemzeti Nyomozóhivatallal, de eredménytelenül. A lány két nappal azt követően tűnt el, hogy az ottani Rotary klub közölte vele: miután megsértette a kinn tartózkodás egyik feltételét, haza kell jönnie.

A klub szabályzata szerint a cserediák nem ihat, nem használhat semmiféle tiltott szert, nem vezethet és nem kerülhet szerelmi kapcsolatba senkivel. Hogy a magyar lány ezek közül melyiket szegte meg, azt nem tudni. A Kisalföld megemlíti: a Rotary szabálya olyannyira szigorú, hogy akár egy pohár sör miatt hazaküldhetik a cserediákot – ilyenre idén két példa is akadt.