Veszélyben az indiai szerelmesek

2009.02.04. 12:58
A nyugati kultúra terjedése ellen küzdő hindu szélsőségesek azzal fenyegetőznek, hogy megtámadják a Valentin napot megünneplő párokat Indiában. A radikális csoport tagjai korábban egy szórakozóhelyen már összeverték az eltévelyedéssel vádolt nőket.

Az egyik szélsőséges hindu csoport azzal fenyegetőzik, hogy megtámadják a Valentin napot megünneplő indiai szerelmespárokat, akik szerintük a szexuális szabadosság terjedését bátorítják. A magukat az indiai kultúra őrzőinek tartó Sri Ram Sena nevű csoport tagjai szerint a Valentin nap egyáltalán nem illik Indiához, írja a Telegraph. "Semmilyen formában nem engedélyezzük a Valentin nap megünneplését" - jelentette ki a csoport alapítója.

A fenyegetés egy nappal azután érkezett, hogy a csoport tagjai megtámadtak egy szórakozóhelyet az ország dél-nyugati részén található Mangalore-ban. Több obszcén viselkedéssel és eltévelyedéssel vádolt nőt is az utcára rángattak, és összevertek.

Az eset után újból kiújult a vita az indiai nőkkel szemben támasztott társadalmi elvárásokról. Az ilyen szempontból hagyományosan konzervatívnak tekintett Indiában ugyanis sokan visszafogott viselkedést várnak el a nőktől, a fiatalabb generáció tagjai azonban már előszeretettel járnak különböző szórakozóhelyekre a barátaikkal.

Több radikális hindu csoport is agresszív lépésekkel próbálja megakadályozni a nyugati kultúra szerintük bomlasztó térnyerését Indiában. Ellenzik például a csókolózást és a fizikai vonzalom kimutatását a bollywoodi filmekben, emellett a különböző vallást követő emberek házassága ellen is harcolnak.