Szökésben a 156 millióval adós apácák

2007.01.30. 14:42
Titokban működtetett kötőüzemet egy görögországi apácarend. Az ötvenöt, kivétel nélkül Máriának hívott apáca ruhái az európai divatbemutatók sztárdarabjai voltak, de mégsem hoztak elég pénzt a titkos üzem költséges fejlesztéséhez. Az apácák megszöktek hitelezőik elől.

Menekülőre fogra ötvenöt apáca, akiket hitelezőik szorongatnak, írja a Sun. A szentéletű asszonyok – kivétel nélkül Máriák – imádkozás mellett fusiban kötögettek is.

Nagy siker, kevés tőke

Kis üzemük, amit tíz évig működtettek titokban, 25 divatáruboltot látott el kötöttárúval. Ruháik hatalmas sikert arattak, rendszeres vendégei voltak a divatbemutatóknak egész Európában.

A siker azonban megrészegítette a görögországi Szent Kirikosz és Julietta rendjéhez tartozó nővéreket, akik meggondolatlan beruházásokba kezdtek. Drága kötőgépeket szereztek be, amikre nem volt elég a bevételük, ezért fizetés nélkül távoztak.

Kolostorban bujkálhatnak

A görög ortodox egyház vezető tisztviselői szerint a 156 millió forintos adóságot felhalmozó apácák Volosz környékén bujkálhatnak hegyvidéki kolostorokban, írja a Sun. A nővérek ügyvédje hétfő este alkut ajánlott az egyház vezetőinek. Arra kérte őket, hogy értékesítsék a rend 16 ingatlanját, a pénzből meg rendezzék az adóságot.

Az egyház vezetői azonban elutasították az ajánlatot, írja a Sun.