Budapestre hoztak egy nyitott mellkassal született csecsemőt

2007.12.27. 13:18
Súlyos rendellenességgel született karácsony éjjelén egy Máramaros megyei kisfiú. A nyitott mellkast a téli szabadságolások miatt nem tudták Romániában megműteni, így Magyarországra hozták a csecsemőt.

Budapestre szállították azt a romániai csecsemőt, aki nyitott mellkassal született karácsony éjszakáján. A Máramaros megyei kisfiúnak - a veleszületett rendellenesség miatt - látszik a szíve, írják a román hírügynökségek csütörtökön.

A szülést követően a felsővisói kórház szülészei azonnal más intézetbe akarták szállítani, ahol megfelelő ellátásban részesülhet. Karácsony miatt azonban sem a kolozsvári szívkórház sem pedig a marosvásárhelyi klinika nem tudta fogadni, mivel szakorvosai szabadságon voltak.

A marosvásárhelyi rohammentő szolgálat vezetője, Raed Arafat javasolta, hogy vigyék külföldre a csecsemőt. A rossz idő miatt nem tudták helikopterrel szállítani, így mentőautóval vitték Budapestre műteni a kisfiút.

A fiúcskát csak 18 éves édesapja kísérte el, a Mediafax hírügynökség szerint a 15 éves anyukának nincsenek iratai, még keresztlevéllel sem rendelkezik. A terhesség alatt az anyuka mindössze egy kivizsgáláson volt. Ekkor közölték vele, hogy gond lehet a csecsemővel, azonban többet nem jelentkezett orvosi ellenőrzésre.

A felsővisói kórházban az utóbbi ötven évben nem találkoztak hasonló esettel, az orvosok mindössze a szakkönyvekből olvastak az ilyen rendellenességről.